Новакът във Висшата лига Бърнли срази прехваления тим на Ливърпул, който само преди седмица изигра впечатляващ мач на „Емиратс“, печелейки срещу Арсенал с 4:3. В двубой от втория кръг на Висшата лига, който се игра на „Търф Муур“, домакините надделяха с 2:0 с голове на Сам Воукс и Андре Грей през първото полувреме.

По програма Ливърпул трябваше да приеме Бърнли на своя „Анфийлд“, но заради течащите ремонтни дейности на съоръжението, двата тима се договориха срещата да се състои на терена на новака в елита.

Тимът на мениджъра Юрген Клоп за пореден път показа, че има сериозни проблеми с постоянството в изявите си и бързо заличи спомена от вълнуващия спектакъл срещу Арсенал преди седмица.

Немският специалист направи няколко промени в състава си от миналия уикенд, като в отбрана се появи ветеранът Джеймс Милнър, който зае мястото на левия бек Алберто Морено, а Даниел Стъридж започна като титуляр на мястото на контузения Садио Мане.

Въпреки офанзивната единайсеторка на „мърсисайдци“ домакините нямаха особени проблеми в отбрана и дори успяха да запазят вратата си суха. Още във втората минута на срещата Симон Миньоле трябваше да вади топката от мрежата си, когато Сам Воукс изведе Бърнли напред.

Домакините се възползваха отлично от кошмарна грешка на Ливърпул в отбрана, когато Грей пресече пас на Натаниел Клайн и изведе Воукс, който със страхотен далечен шут не остави шансове на белгийския страж на „червените“.

Защитата на гостите продължи да действа колебливо, а в 37-ата минута Ливърпул инкасира втори гол. Андре Грей се разходи между отбраната на „мърсисайдци“ преди да нагласи топката на левия си крак и да я прати технично покрай гредата за 2:0.

През втората част футболистите на Юрген Клоп не успяха да променят нищо в играта си и така и не намериха верния път към гола. Домакините пък действаха концентрирано и солидно в отбрана и съумяха да задържат преднината си, с което и да спечелят срещата.  

Ето и другите резултати от днес:

Стоук Сити – Манчестър Сити 1:4

Суонси – Хъл Сити 0:2

Тотнъм – Кристъл Палас 1:0

Уотфорд – Челси 1:2

Уест Бромич Албън – Евертън 1:2.