Поредната сензация за Купата на Англия се получи на „Британия Стейдиъм”, където Стоук Сити изхвърли Арсенал след 3:1.

Домакините поведоха още във 2-та минута, когато Рори Делап изпълни дълъг тъч в наказателното поле на Арсенал, където Рикардо Фулър се измъкна от опеката на Сол Кембъл и с глава прати топката във вратата на Лукаш Фабиански.

В 35-та минута Фулър бе спънат от Микаел Силвестър в наказателното поле на Арсенал, но съдията не свири дузпа в полза на Стоук.

Арсенал стигна до изравнителен гол в 42-та минута, когато Фабрегас подаде от фаул към Денилсон и той с премерен удар от около 24 метра прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Томас Сьоренсен.

Стоук отново дръпна напред в резултата в 78-та минута, когато Сидибе центрира в наказателното поле на Арсенал, където Фулър надскочи Кембъл и прати топката във вратата на Фабиански.

В 86-та минута Етърингтън центрира остро в наказателното поле на Арсенал, след което Уайтхед засече топката и вкара за крайното 3:1.

Минута по-късно в 87-та минута Тунджай Шанль отбеляза нов гол във вратата на Фабиански, но попадението бе отменено заради игра с ръка на турския нападател.

Така Стоук Сити продължи за петия кръг на Купата на Англия.