Нов голям скандал е на път да избухне в Премиършип след поредните разкрития на изданието „News of the World”, което разкри, че чешкият национал и нападател на Уест Бромич Албиън Роман Беднар си купува кокаин и канабис часове след мача на своя отбор срещу Уигън.

Беднар е заснет как купува кокаин и канабис за 420 паунда от мерцедес, който е паркиран близо до неговия дом.

Само три дни по-късно ситуацията се повтаря и след тренировка преди предстоящия мач с Ливърпул Беднар се прибира, след което отново излиза и си взима доза.

„News of the World” се свързва с 26-годишния чешки национал и му разказва за разкритията, но Беднар запазва хладнокръвие и потвърждава, че е купил дрогата, но за свой приятел. Той допълва: „Тя не беше за мен”.

Изданието стига до такива разкрития и дори се свързва с доставчика и разбира, че чехът е платил 400 паунда за пет грама кокаин и 20 паунда за канабис. След направената проверка журналистите разкриват, че кокаинът е достатъчен, за да се направят 70 линии.

Доставчикът на наркотиците дори казва пред жълтото издание, че остава учуден, че Беднар не се прикрива и не го е страх от случващото се.

Дилърът не скрива факта, че приятелката на Беднар Дениз Аскинова също използва услугите му.

От клуба на чешкия национал Уест Бромич Албиън все още не са коментирали случилото се, но със сигурност Беднар е заплашен със сериозно наказание, а отборът му също може да пострада сериозно. ФА също все още не се е произнесъл, но най-вероятно ще започне мигновено разследване по случилото се.