Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо и собственикът на тима Роман Абрамович не успяха да запазят дълго примирието помежду си и отново влязоха в конфликт, твърдят таблоидите на Острова. Според тях руският милиардер е вбесен от начина, по който играе съставът на Моуриньо, докато мениджърът е ядосан от преговорите между собственика и Роналдиньо, без той да е дал съгласието си.

Източник от Челси разкри: „Нещо отново се случва между Роман и Жозе. Роман наистина е недоволен от играта на отбора. Той влезе в съблекалнята след мача с Портсмут и ясно си личеше колко е разочарован. Той обеща, че този сезон ще е различно, но нищо не се е променило. Затова той се опита да вземе Роналдиньо, за да изпрати послание до Жозе, да му покаже как иска Челси да играе.” Въпросният вътрешен човек продължава: „Жозе обаче не иска Роналдиньо. Той не е от играчите, които биха се вписали в схемата на Челси. Той също е разочарован, че Роман действа зад гърба му, след всичко, което Жозе направи това лято да се помири с него.”

Моуриньо е разярен от факта, че Абрамович е готов да даде 100 милиона паунда за Роналдиньо, докато мениджърът цяло лято работи с ограничен бюджет за трансфери. Близък до португалеца сподели:”Жозе винаги е казвал, че Роналдиньо е страхотен играч, но никога не го е показвал срещу Челси. В мачовете между двата отбора, той имаше по 10-на силни минути, но не бе постоянен. Жозе смята, че ще трябва напълно да прекроява отбора, за да намери място на Роналдиньо, и той не е готов на това. Той на прави всичко, което бордът на директорите в Челси поиска от него, като спази бюджета, но очевидно това не е достатъчно.”