Ръководстовото на Норич Сити официално обяви, че клубът е подписал договор с нападателя на Спортинг Лисабон Рики ван Волфсвинкел. Новината бе потвърдена от официалния уебсайт на „канарчетата“, които ще платят 8,5 милиона паунда на португалския гранд.

Преминаването на 24-годишният холандец ще стане факт на 1 юли, като отправя ясно послание за амбициите на тима от „Кероу Роуд“.

През този сезон отборът на Крис Хютън трудно бележи голове, като водещият реализатор Грант Холт има едва 5 попадения на сметката си.

„Профилът на Рики ни пасва идеално – той е млад, амбициозен и доказан голмайстор“, заяви мениджърът на тима за бившия ас на Утрехт. „Той притежава отлични реализаторски качества и иска да продължи развитието си в Англия. Талантът му не подлежи на съмнение, но има да извърви още дълъг път.“

Ван Волфсвинкел, който преди година попадна в полезрението и на Манчестър Юнайтед, имаше впечатляващ минал сезон в Спортинг с 25 гола на сметката си. През този пък той добави още една дузина попадения.