Нюкасъл е на път да назначи Стив Брус като заместник на напусналия в посока Китай Рафаел Бенитес. Брус в момента е мениджър на клуба от Чемпиъншип Шефилд Уензди.

Собственикът на “свраките“ вече се е договорил с англичанина за личните условия по контракта. Английската преса излезе с любопитна информация, според която бившият играч на Манчестър Юнайтед ще бъде най-нископлатения мениджър в цялата Висша лига.

Досегашният треньор на Нюкасъл Рафаел Бенитес получаваше заплата в размер на приблизително 6 милиона паунда годишно. За сравнение неговият наследник Брус ще получава 6 пъти по-малко възнаграждение – 1 милион годишно. Самият мениджър обаче е доволен на подобни условия, като в условията на договора се смята, че има много клаузи, осигуряващи бонуси при определено представяне.

Сделката се очаква да бъде финализирана, след като Нюкасъл и Шефилд Уензди постигнат споразумение около дължимата компенсация по договора на Брус. Втородивизионният клуб се надява да получи около 5 милиона паунда, докато “свраките“ сиакт сумата да е по-близо до 1 милион.