Испанският специалист Рафаел Бенитес заяви, че не иска да напуска поста си в Нюкасъл, но усеща как клубът от Висшата лига и той не споделят една и съща визия за развитието.

От Нюкасъл Юнайтед обявиха миналия месец, че Бенитес ще напусне на 30-и юни, когато изтича и договорът му. До това решение се стига, след като 59-годишният специалист не успя да стигне до споразумение за нов договор с ъс собственика Майк Ашли. Двамата се срещаха няколко пъти в последните месеци, но така и не намериха допирни точки.

Бившият мениджър на Ливърпул и Реал (Мадрид) се присъедини към джордитата през март 2016-а година, но не успя да ги спаси от изпадане. След това спечелиха заедно промоция от Чимпиъншип и се върнаха при най-добрите. При завръщането Нюкасъл се класира на 10-о място, а тази година останаха 13-и.

Самият Бенитес благодари на феновете за "трите фантастични, невероятно и в същото време изпълнени с предизвикателства години".

"Исках да остана, но не само да подпиша един нов договор и това е. Исках да бъда част от проекта на клуба. За съжаление се вижда, че моите разбирания за развитието и тези на клуба нямат нищо общо и това е причината да си тръгна”, казва самият Бенитес в профила си в Twitter./БТА