Отборът на Нюкасъл надви с 3:2 Уест Бромич Албиън в 1/8-финален сблъсък от ФА Къп. "Свраките" поведоха с 3:0 след два гола на Мигел Алмирон и Валентино Ласаро, но домакините успяха да върнат 2 попадения чрез Матю Филипс и Кенет Зохоре. И въпреки, че накараха Нюкасъл да треперят докрай, нямаха сили за повече и елитният тим продължава напред в следващата фаза. 

В 33-ата минута Мигел Алмирон започна головата фиеста за "свраките" с отличен удар в левия ъгъл, който просто отказа стража на УБА. 

В добавеното време на първата част отново Алмирон демонстрира индивидуалната си класа, стреляйки от воле. 

Така Алмирон вече има 4 гола на сметката си в турнира за ФА Къп, докато в изминалите 27 кръга на Висшата лига футболистът е отбелязал само 2 попадения. 

Втората част започна, както завърши първата - с попадение. Валентино Лазаро отбеляза първия си гол за "свраките", след като се възползва перфектно от хаоса пред вратата на УБА. 
В 67-ата минута Чарли Остин бе заменен от Кенет Зохоре, който се оказа ключова фигура в играта на домакините в следващите минтуи. 

В 74-тата минута датчанинът асистира на Матю Филипс, който намали за 1:3, а в добавеното време на срещата самият Зохоре вкара второто попадение на "дроздовете", което обаче се оказа всичко за срещата. 

Така Нюкасъл продължава напред в турнира за ФА Къп.