Нюкасъл води преговори с Барселона за трансфера на бразилския защитник Жулиано Белети. Клубът от Североизточна Англия е предложил над 3 милиона паунда за услугите на кариоката.

Барселона вече уведоми Белети, че няма да се нуждае от услугите му за предстоящия шампионат и той е свободен да премине във всеки отбор, отправил подходяща оферта.

В Нюкасъл обаче все още чакат официалното разрешение от страна на „каталунците” да започнат преговори с футболиста за личните му условия.

31-годишният бранител донесе победата на Барса на финала в Шампионската лига преди две години, когато се разписа срещу Арсенал.

Очаква се днес Нюкасъл да представи друго ново попълнение, Абдула Файе, който трябва да премине при „свраките” от Болтън за 2 милиона паунда.

Мениджърът на английския тим Сам Алърдайс следи още изявите на Марио Йепес от Пари Сен-Жермен, но не е готов да се бръкне с още 2 милиона за него.

Майкъл Оуен продължава да се възстановява по план, като днес ще вземе участие в двустранна игра по време на тренировката на Нюкасъл.