Отборът на Нюкасъл Юнайтед не успя да победи тима на Болтън Уондърърс при повторния дебют на Кевин Кийгън начело на „свраките“. Срещата на препълнения „Сейнт Джеймсис Парк“ завърши при нулево равенство.

През първата част домакините не успяха да сътворят почти нищо интересно пред вратата на Юси Яаскелайнен като играта се водеше предимно в центъра на терена.

През второто полувреме тимът на Нюкасъл значително увеличи оборотите и логично шансовете за гол не закъсняха. Добри положения пропуснаха Шола Амеоби, Милнър и Розенал. Домакините също имаха и претенции за две неотсъдени дузпи.

В самия край на срещата обаче гостите малко щастливо можеха да откраднат трите точки, след като Джейлойд Самюел направи фрапантен пропуск от близко разстояние. Нападателят получи топката в малкото наказателно, но силният му удар срещна крака на Шей Гивън и топката излезе в корнер.

В крайна сметка Нюкасъл прекъсна серията си от четири поредни загуби в английската висша лига и запази 12-ото си място във временното подреждане. Съставът на Болтън също не промени позицията си – 15 място.