В последните три мача лидерът във Висшата лига Лестър записа три победи с по 1:0. За неутралните фенове на футболната игра това е прекрасно. За привържениците на Тотнъм и Арсенал не толкова.

В тези три срещи се забеляза една не(видима) подкрепа в лицето на съдиите. Поне що се отнася до срещите с Нюкасъл и Саутхемптън съдиите имаха различно тълкувание за играта с ръка в наказателното поле на "лисиците". Разликата на лидера с втория Тотнъм е 7 точки, а от Арсенал е 11, а до края на шампионата остават малко срещи.

С Нюкасъл съдията си затвори очите за безспорна игра с ръка в наказателното поле, което е видно от видеото.

Във втората среща с Кристъл Палас се намеси съдбата, след като гредата спаси момчетата на Клаудио Раниери в последните секунди на двубоя. Тук късметът изигра роля.

Но в третата среща при домакинството на Саутхемптън съдията на два пъти не отсъди най-тежкото наказание във футболната игра - дузпа.

Разбира се, всичко е въпрос на тълкувание и на терена арбитърът е този, който решава, но поне в една от двете ситуации съдията трябваше да отсъди дузпа. В тези моменти съм напълно съгласен с наставника на "светците" Роналд Куман, който беше бесен от съдийските отсъждания в тази среща.

До края на първенството има 6 мача, а в тях Лестър трябва да спечели 4, за да стане шампион. Със сигурност би било заслужено, но ще има и нотка на подкрепа от хората, които са на терена, за да следят за всичко що се отнася до правилата на играта.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS