Приятната изненада във Висшата лига този сезон – тимът на Лестър направи поредната си крачка към титлата в Англия. В 32-ия кръг „лисиците“ се възползваха от грешната стъпка на преследвача Тотнъм на „Анфийлд“ и увеличиха преднината си на върха на цели седем точки.

В същото време Манчестър Юнайтед погледна все по сериозно към Топ 4, като след успеха си над Евертън с 1:0 се доближи само на точка от заветната четвърта позиция, която в момента се заема от градския съперник Сити.

Неволите за Нюкасъл и новия мениджър на тима Рафа Бенитес продължават с пълна сила, а спасението във Висшата лига изглежда все по-трудно. Свраките допуснаха поражение от пряк конкурент за оставане в елита, а за да бъде драмата пълна, победата на Норич дойде в продължението на срещата.

Какво още се случи в поредни кръг на Премиършип вижте обзора ни, който сме подготвили.  

ЛЕСТЪР - САУТХЕМПТЪН 1:0

Лестър спечели осмата си победа с 1:0 този сезон и 14-а с един гол разлика, като този път жертвата бе гостуващият Саутхемптън. Единствения гол вкара Уес Морган в 38-ата минута, а „лисиците“ направиха поредна важна крачка към титлата. С 69 точки те са първи след 32-ия кръг във Висшата лига, Тотнъм изостава със 7 точки, а Арсенал с единадесет...А до края остават 6 кръга.

Клаудио Раниери призова за спокойствие

Роналд Куман остана бесен след поражението от Лестър

МАНЧЕСТЪР ЮН - ЕВЕРТЪН 1:0

Манчестър Юнайтед стигна до важна победа в битката си за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига следващия сезон. "Червените дяволи" надделяха с 1:0 у дома над коравия тим на Евертън и се залепиха само на точка зад градския си съперник Сити, който засега е окупирал четвъртата позиция.

Юнайтед вкара гол номер 1000 е английския елит​

Ван Гаал си прави сметки без кръчмар

НОРИЧ - НЮКАСЪЛ 3:2

След Астън Вила изглежда ще има още един ясен предварително изпаднал отбор. Нюкасъл се е запътил със страшна сила към Чемпиъншип след загуба в пряката битка за оцеляване с Норич. Така "канарчетата" дръпнаха над опасната зона и държат съдбата си в ръце след успеха с 3:2, дошъл в последните секунди. 

Въпреки загубата, Рафа Бенитес отново видя позитиви в играта на своите

ЛИВЪРПУЛ - ТОТНЪМ 1:1

Отборът на Ливърпул отмъкна две точки от кандидат-шампиона Тотнъм в борбата му за титлата в Англия. Дербито от 32-ия кръг на Висшата лига приключи при равенство 1:1, а от това се възползва лидерът Лестър, който на свой терен надделя над Саутхемптън с 1:0.

Филипе Коутиньо и Хари Кейн блестяха на "Анфийлд"

Морено: Не сме по-лоши от Тотнъм

АСТЪН ВИЛА - ЧЕЛСИ 0:4

Челси прекъсна негативната си серия, и се наложи с 4:0 без никакви проблеми като гост на Астън Вила. "Сините" нямаха успех точно от месец насам, но нямаха реална съпротива от страна на явно вече простилия се с всяка надежда тим на Вила. Загубата бе седма поред за Астън Вила, и тимът остава твърдо последен само със 16 точки в актива си.

Замесиха Челси и Арсенал в допинг скандал

Двата клуба реагираха мигновено и отрекоха 

Конте пристигна в Лондон, подписва скоро 

Британското правителство разпореди спешни проверки след допинг разкритията

АРСЕНАЛ - УОТФОРД 4:0

Отборът на Арсенал записа безпроблемна победа над Уотфорд в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер се наложиха с категоричното 4:0 на своя „Емиратс“, а головете за домакините бяха дело на Алексис Санчес, Алекс Иуоби, Ектор Бейерин и Тио Уолкът. След успеха си Арсенал заема третото място във временното класиране, докато Уотфорд е 14-ти.

БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:4

Манчестър Сити съсипа Борнемут на неговия терен с 4:0 и по този начин направи важна крачка към запазване на позицията си в Топ 4. Това стана след вихрено начало на битката срещу новака. Фернандо в 7-та, Кевин де Брюин в 12-та и Серхио Агуеро в 19-та минути с попаденията си отрано показаха кой ще е победителят в този мач, а до края "гражданите" просто се забавляваха.

Де Брюин пренасочи вниманието си към Шампионската лига

УЕСТ ХЕМ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 2:2

Отборът на Уест Хем не успя да победи на собствен терен Кристъл Палас и завърши 2:2 в мача от 32-ия кръг на Висшата лига. По този начин Уест Хем се намира на 5-о място във временното класиране с 51 точки, докато Кристъл Палас е на 16-о с 34 пункта.

Пайе отново блесна с пряк свободен удар

СТОУК СИТИ - СУОНСИ 2:2

Стоук Сити изпусна спечелен мач срещу Суонси на свой терен. Гостите от Уелс изковаха равенство 2:2, въпреки че до последната четвърт на мача изоставаха с 0:2 в резултата.

СЪНДЪРЛАНД - УБА 0:0

Изхвърлиха играч на Съндърланд от футбола  за 1 година

Съндърланд уволнява Емануел Ебуе