Нападателят на Стоук Сити Рикардо Фулър ще отнесе глоба от 20000 паунда, след като вчера бе изгонен, заради удар по капитана на собствения си отбор Анди Грифин.

Мениджърът на Стоук Тони Пулис бе бесен и заяви, че изцепката няма да се размине току-така на Фулър.

„Рик вдигна ръка и това няма как да бъде подминато. Аз със сигурност няма да го оставя без последствия,” заяви наставникът.

Глупавата постъпка на Фулър дойде само два дни, след като съотборникът му Анди Уилкинсън си изпроси червен картон на мача с Манчестър Юнайтед и така позволи на шампионите да спечелят в последните минути.

Днес Рикардо Фулър ще се срещне с гневния Пулис, и вероятно ще бъде глобен с поне две седмични заплати. „Момчетата ми разказаха, че е имало спречкване, при което Рик е ударил Гриф в лицето. Аз самият гледах повторенията на инцидента и видях как Фулър тръгва и удря Грифин по брадичката, така че ще се разправям с него.”

„Ще оправя нещата. Анди и Рик се разбират много добре иначе. На коледното парти дори си размениха някакви глупави ризи и се смяха един на друг,” обясни Пулис. „За пореден път сами си изкопахме гроба, точно както се случи в мача с Юнайтед.”

Рикардо Фулър атакува Анди Грифин, когато последният не успя да попречи на Уест Хем да отбележат гол. Защитникът Глен Уилън се опита да ги разтърве, а реферът Майкъл Джонсън поговори с Грифин, преди да прати Фулър под душовете преждевременно.