Нападателят на Ливърпул Фабио Борини няма да си ходи от клуба. Името на италианеца се свързваше с напускане през януарския трансферен прозорец, но според агента му, подобно нещо няма да се случи. 

Футболистът дойде на "Анфийлд" през 2012 г., но не се запомни с нищо. През миналия сезон беше пратен под наем в Съндърланд, като "черните котки" дори предложиха оферта от 14 млн. паунда, за да го вземат за постоянно. 

Тя беше приета от "червените", но самият играч предпочете да остане в Ливърпул с надеждата да се пребори за титулярно място. Но нито напускането на Луис Суарес, нито контузиите на Даниел Стъридж, нито слабата форма на Марио Балотели и Рики Ламбърт обаче му помогнаха да се появява по-често на терена. 

Затова се заговори, че Борини може да се върне в родината си и да заиграе в Серия А, но агентът му отрече всякакви подобни възможности. Или поне за януарския трансферен прозорец. 

"Категорично Фабио няма да ходи никъде. Той е щастлив в Ливърпул, а и в отбора нямат намерение да се разделят с него", заяви пред "ТолкСпорт" личният му мениджър Марко де Марки.