Отборът на Лийдс е все по-близо до завръщане във Висшата лига. Феновете на този славен английски клуб отдавна чакат подобен успех, и сега тимът почти сигурно си осигури промоцията за английския елит. 

Късно снощи, Лийдс спечели домакинството си на Барнзли с 1:0,  и направи решителна крачка към най-високото ниво в Англия. Само точка е нужна, в оставащите два кръга до края на сезона, и Лийдс ще се върне там, където според много специалисти е мястото на този легендарен клуб. 

Един от основните футболисти в състава на Юнайтед Патрик Бамфорд беше изключително щастлив след снощната победа. За Бамфорд и всички в тима, промоцията е най-важна, но нападателят настоява, че Лийдс иска да триумфира с титлата в Чемпиъншип. 

"Нашите фенове чакаха толкова дълго Лийдс да се завърне сред най-добрите, трябва ни една малка крачка и ще постигнем целта си. Щастлив съм, всички в отбора сме горди. Остават ни още два мача, а още в неделя е много вероятно да празнуваме промоцията във висшата лига. Все пак ми се иска да станем шампиони и да спечелим трофея в Чемпиъншип. Да, целта пред нас е влизане във Висшата лига, но когато станеш шампион, нещата са още по-хубави", завърши Бамфорд.