Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани най-после може да остави зад гърба си проблемите с контузии. Той превъзмогна и последния проблем, който го измъчваше и вече е на линия за мениджъра Хосеп Гуардиола. 

След като се възстанови от тежката травма, която го извади за дълго от терените, в средата на февруари се разбра, че има нова контузия, този път в крака. Централният защитник обаче я пребори и ще е готов за срещата със Съндърланд от кръга във Висшата лига този уикенд. 

Добрата новина за Гуардиола е, че и другият от контузените му защитници вече е на линия. Става въпрос за Александър Коларов, който е готов и се очаква дори да е титуляр срещу "черните котки". 

Така единствените, които остават в лазарета за дълго, са Габриел Жезус и Илкай Гюндоган. Техните травми обаче са толкова сериозни, че повече няма да се появят на терена със сигурност до края на сезона. 

"Венсан най-после е напълно готов, няма вече проблем с него. Надявам се да може да ни помогне с всички сили за последните два-три месеца от сезона. Колкото до Коларов, той е напълно готов за игра също", сподели Гуардиола.