След изпълнения с критики сезон в Манчестър Юнайтед и уволнението преди края на сезона, шотландският мениджър Дейвид Мойс най-после получи и похвала. Но тя дойде не заради работата му на "Олд Трафорд", а за престоя му преди това в Евертън. 

Специалистът беше похвален за работата си на "Гудисън парк" в периода от 2002 до 2013 г. от наследника си там Роберто Мартинес. Испанецът изведе "карамелите" до петата позиция в Премиършип и им гарантира участие в Лига Европа. 

"Когато дойдох тук, заварих една сплотена съблекалня с много приятели в нея. Най-важното за мен беше да запазя този колектив. Голямата работа обаче беше свършена от предшественика ми."

"Беше хубаво да гледам как този отбор расте пред очите ми, но най-важното беше да не губим нищо от направеното в миналото. Много е трудно да правиш промени в клуб, в който един мениджър е налагал вижданията си дълго време", сподели Мартинес. 

В последните си два сезона под ръководството на Мойс "карамелите" завършиха на седмо и шесто място, но испанецът успя да надгради това. Целите за следващата кампания са дори по-високи.