22-годишен мъж беше арестуван във връзка с расистки съобщения в социалната мрежа "Туитър"по адрес на нападателя на Уест Хем Карлтън Коул.

Футболистът забелязал съобщението, докато преглеждал съобщенията си след загубата от Суонзи в събота. В коментарите, извадени от профила на състезателя се виждат критики срещу играта му във въпросния двубой, но също така и расистки обиди. От полицията обявиха, че мъжът е задържан за обида, застрашаваща публичния ред и че в момента тече разследване.

В отговор Коул сам разкритикува постъпката на мъжа: „Слушай, приемам расизма много по-леко от други и разбирам трудността на някои хора да погледнат под кожата на другите, но понякога това може да е много обидно и накърняващо. Нямам нищо против да бъда критикуван за играта си, но само това. Това, дали съм имал лош мач и расата ми са много различни неща, нека говорим само за футбол.“

Хенри Уинтър, кореспондентът на „Дейли телеграф“ също призова полицията да реагира срещу съобщението. Той също публикува съобщение в социалната мрежа, в което подкрепя нападателят на „чуковете“.

През 2009 Коул отново беше жертва на расизъм, когато феновете на Милоу имитираха маймунски звуци, когато той минаваше покрай тях в двубой за Карлинг къп.