Трудната победа на Арсенал над Нотингам Форест с 2:1 във вторник вечерта бе белязана от скандал между защитниците на „артилеристите“ Олександър Зинченко и Бен Уайт. Лондончани дръпнаха с две попадения на „Сити Граунд“, но допуснаха късно попадение, което постави под угроза трите точки.

В крайна сметка Арсенал удържа победата, но след последния съдийски сигнал Зинченко и Уайт се скараха относно отговорността за допуснатото попадение. Наложи се мениджърът Микел Артета да се намеси, за да охлади страстите, но след това той сподели, че му е харесало видяното между двамата играчи.

„Това показва, че те изискват повече един от друг и не са доволни от допуснатия гол. Трябва да окуражавам това да се случва по правилния начин, с уважение един към друг. Понякога след мач емоциите са разгорещени, но ми харесва, че играчите искат повече един от друг. Днес допуснахме гол, какъвто не искаме да допускаме“, каза Артета след срещата.

В крайна сметка всичко завърши добре, след като Зинченко и Уайт се поздравиха при прибирането си в съблекалнята, а с вчерашния успех Арсенал се доближи на две точки от лидера в класирането Ливърпул.