Арсенал победи Нотингам Форест с 2:1 в мач от 22-я кръг на Висшата лига. Попадението за домакините бе дело на Тайво Авониуи, а за гостите точни бяха Габриел Жезус и Букайо Сака. Първото полувреме бе много спокойно, като и двата отбора нямаха голови положения пред себе си. През втората част Арсенал натисна и успя да отбележи два гола, а в края Авониуи върна своя отбор в мача. Домакините имаха и още едно положение, за да изравнят, но пропуснаха. С тази победа Арсенал е вече 2-и с актив от 46 точки, докато Нотингам Форест остава на 16-а позиция с 20 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

В първите 20 минути нямаше никакви голови положения, като Арсенал опитваше да разиграва и владееше много топката, но Нотингам бе компактен в отбрана и не даваше шанс на своя съперник да създаде опасност пред неговата врата.

В 35-а минута Жезус получи на опасна позиция и опита да стреля, но в последния момент бе блокиран от страхотна намеса на защитник на Форест. Малко преди края на първата част Арсенал разигра добре в противниковото наказателно поле, а топката достигна до Букайо Сака, койсто шутира, но Мурийо застана чудесно и топката премина на сантиметри от дясната греда на Търнър.

В 53-а минута "артилеристите" имаха най-добрия шанс дотук, след като Сака намери празното пространство и стреля по диагонала, а след получилия се рикошет стражът на Нотингам направи добро спасяване с една ръка. Малко след това отново защитата на домакините се пропука, а Жезус оправи мощен удар отблизо, който се отби от левия страничен стълб на Търнър.

Арсенал изпълни бързо тъч, а Жезус навлезе с топка в крака в наказателното поле, минавайки по самата аутлиния, а накрая стреля между краката на Мат Търнър, който не се справи по добър начин и кълбото се озова зад гърба му - 1:0 за "артилеристите".

В 72-а минута Мурийо сбърка в центъра на терена, а "артилеристите" веднага се впуснаха в атака, като Жезус бе с кълбото, а накрая отклони за Букайо Сака, като последният овладя, а след това стреля с десния крак, като не остави шансове на Търнър - 2:0 за Арсенал.

В 89-а минута Нотингам Форест успя да намали резултата, след като Монтиел проби отдясно, а накрая намери Авониуи, който първоначално не овладя добре, но се пребори със Салиба, след което стреля, преодолявайки Давид Рая - 1:2.

В добавеното време на срещата се получи разбъркване в наказателното поле на "артилеристите", а отново Авониуи се ориентира най-добре, и опита с последните си сили да се пресегне за удар, но Рая бе добре позициониран и успя да улови.

Стартови състави:

Нотингам: 1. Мат Търнър, 15. Хари Тофоло, 40 Мурийо 32. Андрю Омобамиделе, 29. Гонсало Монтиел, 5. Орел Мангала, 28. Данило, 16. Николас Домингес, 10. Морган Гибс-Уайт, 7. Неко Уилямс, 11. Крис Ууд

Арсенал: 22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 41. Деклан Райс, 10. Емил Смит Роу, 8. Мартин Йодегор, 11. Габриел Мартинели, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус