Звездата на Лийдс Юнайтед Патрик Бамфорд си постави конкретна цел за новия сезон. Нападателят направи впечатляваща минала кампания, като отбеляза 17 гола и се отчете със 7 асистенции на своята сметка. 

Въпреки това обаче, голаджията не попадна в състава на "трите лъва" за европейското първенство и в момента гледа как сънародниците му вече са на финал и ще се борят за титлата. 

30 снимки

Самият Бамфорд сподели, че не се сърди на никого и дори е още по-мотивиран да се докаже и да покаже на всички, че заслужава мястото си в националния отбор на Англия. 

"Щастлив съм като виждам родната си страна на финал. Всеки англичанин  изживява всичко, което се случва по страхотен начин, защото футболът тук е много повече от любов и страст. Сега, хората вярват и се надяват, че Англия може да стане европейски шампион и да влезе в историята", коментира той. 

"Каквото и да стане, смятам, че момчетата показаха най-доброто и вече всеки трябва да се съобразява с английския национален отбор. Вече не сме онази Англия, която се страхуваше и отпадаше рано, на световното първенство в Русия и сега ясно показваме, че има огромно израстване в нашия състав. Колкото до мен, съвсем нормално е да бъда тъжен, че не съм в отбора, сега можех да празнувам и да се готвя за финал. Не се сърдя на никого, изиграх много добър сезон с Лийдс, но явно мениджърът е решил, че трябва да работя още. Аз приемам и уважавам неговото мнение, но ще дам всичко, за да попадна в състава на Англия за световното първенство в Катар, това е моята голяма цел“, коментира още Бамфорд.