Една от звездите на Лестър Юри Тилеманс ще е извън игра за няколко седмици заради контузия на прасеца. Очаква се белгиецът да се завърне на терена преди Коледа, разкри мениджърът Брендън Роджърс.

24-годишният Тилеманс се контузи при равенството с Лийдс във Висшата лига преди паузата за световните квалификации на националните отбори и не успя да се включи в срещите на Белгия с Естония и Уелс. "Повечето от момчетата се върнаха здрави. Проблемът с Юри беше от преди пътуването му. Той ще е извън игра за няколко седмици", обясни Роджърс.

За отбора на Лестър предстоят три мача в рамките на девет дни, а първият е гостуване на Челси във Висшата лига тази събота. "Очакват ни натоварени дни. Ключът е да сме готови и физически, и психически", подчерта Брендън Роджърс.

Тимът на Лестър е на 12-та позиция във временното класиране във Висшата лига в Англия с 15 точки в актива си. Лидер е отборът на Челси с 26 точки до момента. Роджърс използва срещата си с медиите по-рано днес, за да отхвърли слуховете, че е вариант за наследник на Оле Гунар Солкяер начело на Манчестър Юнайтед.

"На първо място е неуважително да ми задавате такъв въпрос, когато даден мениджър все още ръководи отбора си. Второ, няма как да коментирам, защото не е истина. Гордея се, че съм тук в Лестър. Единственото нещо, за което мисля е мачът с Челси", каза още Брендън Роджърс.