Букайо Сака е от вече близо година в преговори с Арсенал за нов договор, като според The Sun разговорите вече са на финалната права и се очаква английският национал най-после да подпише нов дългосрочен контракт.

А споразумението ще увеличи повече от четири пъти сегашната му заплата от 70 000 паунда на седмица, за да го направи най-добре платеният играч на клуба. Той ще изпревари Габриел Жезус, след като бразилският нападател се съгласи на сделка за 250 000 паунда на седмица , когато подписа с "артилеристите" за 45 милиона паунда миналото лято.

Мениджърът Микел Артета и спортният директор Еду искаха да възнаградят усилията на Сака със сделка, която отразява статуса му на най-ценния играч на отбора. И въпреки че той няма да получава толкова, колкото сделката от 350 000 паунда на седмица, която направи Месут Йозил най-добре платеният играч в историята на клуба, пробивът все пак беше постигнат миналия месец след преговори за изглаждане на финалните подробности по различни бонус плащания.

Сака също се радва на зашеметяващ индивидуален сезон и продължава да впечатлява въпреки високата летва, която вече си постави. Звездата има 12 гола и 10 асистенции в лигата този сезон, което вече е най-доброто представяне за играча в една кампания.