Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Джошуа Зиркзее заяви, че и за момент не се е колебал дали да приеме предложението да премине на "Олд Трафорд", тъй като за него това е най-големият клуб в света.

23-годишният нидерландец акостира в Манчестър през лятото от италианския Болоня, а в петък вкара дебютното си попадение при успеха с 1:0 над Фулъм в мач от първия кръг на Висшата лига.

"Видях повторения на гола ми, не беше лош", каза бившият футболист на Байерн Мюнхен.

"Чувството да вкараш е страхотно. Какво повече мога да кажа? Дебют, победа, вкарах пред феновете в "Стретфорд Енд". Всичко беше невероятно. Напрежението винаги спада, когато вкараш в първия си мач. Сега вече спокойно мога да мисля за следващия мач", каза още Зиркзее след победата на Фулъм.

Той бе попитан и защо е избрал да премине в Манчестър Юнайтед, когато клубът няма да играе в Шампионската лига през следващия сезон.

"Много хора може да ме помислят за луд, но за мен това е най-големият клуб в света. Честно казано изобщо не беше трудно за мен да приема това предложение."

Зиркзее не скри и задоволството си от това, че може да работи със своя сънародник и легенда на клуба Рууд ван Нистелрой. Бившият нападател стана помощник на Ерик тен Хаг това лято.

"Привилегия е да имаш някой като него около себе си. Като нападател съм му се възхищавал още от дете и той е бил мой идол. Но истината е, че всички в клуба са чудесни и на мен ми харесва да работя с тези хора", добави още той.

Следващият мач за Зиркзее и Манчестър Юнайтед е идната седмица при гостуването на Брайтън. /БТА