Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че никой от играчите от първия отбор няма да бъде в състава за предстоящото преиграване с третодивизионния Шроузбъри от четвъртия кръг на турнира за купата на Англия заради предстоящата зимна ваканция.

Мърсисайдци, които са убедителен водач в класирането на Висшата лига, изпуснаха аванс от два гола в последните 20 минути на мача в неделя и срещата с нискоразредния тим приключи при 2:2, което наложи и преиграване на "Анфийлд" на 4 февруари.

"Момчетата от школата са тези, които ще играят в реванша", каза Клоп.

"Казах на играчите още преди две седмици, че им предстои зимна ваканция и това означава, че те няма да играят в този мач. Знам, че това не е най-популярното решение, но виждам нещата така. Висшата лига поиска от нас да уважим зимната пауза и ние ще направим точно това. Ако Футболната асоциация не уважава това решение, ние не можем да го променим", каза Клоп.

Зимната пауза, която се въвежда от този сезон, планира да даде на отборите между 13 и 16 дни почивка, но с преиграванията за купата тя би се съкратила до около 10 дни.
По-рано този сезон Ливърпул игра с юношеската си формация и в четвъртфинала за купата на Лигата срещу Астън Вила. Тогава отборът бе воден от Нийл Кричли, а резултатът бе катастрофална загуба с 0:5. По всяка вероятно Кричли ще води тима и в предстоящия мач с Шрюсбъри.