Новото попълнение на Челси, Хаким Зиеш, е благодарен, че транферът му е станал факт преди да се стигне до настоящата ситуация във футбола, причинена от пандемията от COVID-19. Още през февруари стана ясно, че футболистът на Аякс е подписал договор със "сините" за 5 години.

Getty Images
51 снимки

"Разбира се, че тази яснота ме успокоява. Никой не знае какво ще се случи сега с трансферния пазар", заяви Зиеш пред нидерландското издание "Algemeen Dagblad".

Зиеш няма притеснения относно договора си, независимо от неясната ситуация и множеството промени, които се очакват след спирането на футбола в Англия през миналия месец. 

"Наистина не съм се съмнявал нито за секунда. Подписът ми е на договора и от 1 юли ще бъда играч на Челси. Никога не съм имал друга мисъл", добави той.

Зиеш бе напът да стане шампион на Нидерландия с екипа на Аякс, но сезонът в Ередевизи бе официално прекратен от местната футболна федерация, след като правителството удължи забраната за публични събития до 1 септември. Бе взето решение да няма шампион и изпадащи, а квотите за европейските турнири бяха определени според настоящото класиране.