Мениджърът на Челси Франк Лампард определи бъдещето лятно попълнение на тима Хаким Зиеш като "фантастичен играч", който ще помогне на отбора да "отключи" противниковите защитити. „Сините“ с договориха с Аякс в четвъртък за негов трансфер на стойност от 33,3 милиона паунда, който ще влезе в сила от лятото.

Лондончани имат проблеми срещу отбори, които седят дълбоко в защита през този сезон. От ноември насам те доминират във владението на топката, но не успяват да вкарат много попадения и допуснаха малко очаквани загуби срещу Уест Хем, Борнемут, Саутхемптън и Нюкасъл. Лампард се надява с пристигането на Зиех, който има впечатляващите 21 асистенции в 30 мача през тази кампания, да може да промени това статукво.

„Мисля, че той е фантастичен играч. За пръв път влезе в моето полезрение, когато Аякс направиха страхотно представяне в Шампионската лига. Мисля, че той е един от техните най-добри играчи, особено в мачовете срещу Тотнъм миналия сезон. Сблъскахме се срещу тях два пъти през този сезон, така че знам много за него. Знам за качествата му. Той има страхотен ляв крак и играе по принцип от дясната страна, но може да играе и зад нападателя. Вероятно, когато ни погледнете през този сезон е имало мачове, в които ние може не сме се борили достатъчно, за да „отключим“ противниковата врата. Той със сигурност е играч, който се надяваме да ни донесе малко творчество и нещо различно за нас. Той отбелязва голове, асистира. Знам, че няма да дойде сега, но мисля, че всички са въодушевени от това, че той ще бъде тук следващата година", бяха думите на Лампард.

Аякс нямаше желание да губят един от ключовите си играчи в средата на сезона, тъй като преследват успехи в Ередивизи и Лига Европа. По този повод Лампард сподели:

„Опитахме да го вземе още сега, но не беше възможно. Всички знаем как работи януарският трансферен прозорец. Уважавам това, че клубовете, които имат топ играчи, искат да ги предпазят. Но вече е приключило и го имаме за следващия сезон".

26-годишният мароканец стана първото попълнение на Лампард, откакто той е старши треньор. Той намекна, че може да има още попълнения след края на кампанията.

„Първо, трябва да се помислим къде се намираме в момента. Приоритет ни е да влезем в челната четворка, така че това е моята основна грижа. Но ние винаги сме нащрек и винаги работим заедно, за да видим как можем да се подобрим. Тези подобрения може да са необходими през лятото и ще се опитаме да гарантираме, че ще получим правилните хора", допълни англичанинът.

Пристигането на Зиеш обаче няма да окаже влияние върху бъдещето на Уилиан или Педро, това гарантира Лампард, въпреки че договорите на двамата играчи изтичат в края на сезона.

"Разговорите продължават и с двамата играчи. Мисля, че сме закупили качествен играч, който може да играе на различни позиции, но това няма да окаже ефект върху някой друг играч".