Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо беше доста разочарован събеседник след загубата с 0:1 от Уест Бромич във Висшата лига, която узакони шампионската титла за градския съперник Манчестър Сити. Португалецът честити триумфа на „гражданите”, докато засипа с упреци своите футболисти.

Ман Сити е шампион! Уест Бром шокира Юнайтед!

Въпреки негативния резултат срещу „дроздовете” Специалния изрази непоклатима увереност, че с общи усилия от всички неговата работа ще донесе търсените резултати.

„Ние просто сме майстори в усложняването на нещата. Днес всичко се случваше по трудния начин”, коментира Моуриньо. „Не искахме и не играхме опростено. Всичко се случваше бавно, винаги имаше още едно докосване, още един финт или обръщане. Нямаше плавност в действията ни. Не заслужавахме да загубим, но пък им дадохме шанс да спечелят мача.”

„Спечелил съм 8 титли в кариерата си и не съм летял в облаците, задето в миналия кръг победихме Манчестър Сити. Видях много хора, които витаеха в небесата заради тази победа. Можете да видите ясно разликата в поведението на моите играчи в онзи мач и в днешния. Заслужавахме да бъдем наказани, но загубата бе прекалена.”

„Титлата на Сити? Аз самият съм печелил титли и не бих се радвал, ако някой говори, че титлата е спечелена, защото еди-кой си е загубил мач. Сити спечели трофея, защото има повече точки от всеки друг, затова не говорете, че Сити е станал шампион, понеже Юнайтед не е победил днес. Това не е справедливо спрямо тях.”

„Вярвам в моята работа. Осем титли. Три от тях във Висшата лига. Последната не беше от преди 20 години, а дойде само преди 3. Знам как да печеля. Вярвам в себе си. Титли не се печелят с непостоянство. Нужно е постоянство на всяко равнище”, добави Моуриньо.