Жозе Моуриньо, който от тази сутрин е мениджър на Тотнъм, е популярен с доброто си боравене с думите като преводач, както и интересните изказвания, които понякога прави. Португалецът не страда от липса на самочувствие. Откакто пристигна в Англия през 2004 година, той стана автор на няколко крилати фрази, други не са толкова популярни, но все пак достатъчно интересни, за да си ги припомним.

Какво е казал през годините Специалния…

„Имам проблем, който се крие в това, че ставам по-добър във всичко, което правя в работата си, откакто съм я започнал.”

„Някои клубове ни третират като дяволи, някои ни третират като ангели. Не мисля, че сме толкова грозни, че да бъдем възприемани като дяволи, но не мисля, че Арсен Венгер и Дейвид Дийн са толкова красиви, че на тях да бъде гледано като на ангели.”

„Моля, не ме наричайте арогантен, защото това, което казвам е вярно. Аз съм европейски шампион. Мисля, че съм специален.”

„Страхът не е дума, която присъства в моя футболен речник.”

„Когато се наслаждавате на това, което правите, не губите косата си. А Гуардиола е плешив. Той не се наслаждава на футбола.”

„Ако исках да имам лека работа, щях да си остана в Порто. Красив син стол, трофей от Шампионската лига, Господ, а след Господ, съм аз.”

„Не съм най-добрият на този свят, но не мисля, че има по-добър от мен.”

„Гигс искаше моето място, но клубът предпочете мен. Така се случва винаги.“

„Стилът, който практикуваме е много важен. Нещо като омлета с яйца. Без яйца - няма омлет. Зависи от качеството на яйцата. В магазина имате яйца първо качество, втори или трети клас, а някои са по-скъпи от други, а някои ви дават по-добри омлети.”

„Смятам, че Венгер е един от онези, които наричаме воайори. Той обича да гледа другите. Има разни хора, които седят до прозореца с телескопи и следят какво се случва в другите семейства. Притесняваме, че Венгер не спира да говори за Челси.“

„Учих италиански по пет часа на ден, за да мога да говоря добре с представителите в клуба, играчите, феновете и медиите. След 5 години в Англия, Клаудио Раниери все още казва добър ден и добър вечер на своя език.“