Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо още от първия си ден на „Олд Трафорд” не изглежда като най-големия фен на Люк Шоу, а предстоящият мач срещу Саутхемптън във Висшата лига стана повод за поредната болезнена за играча среща с реалността. Специалния  типичен стил подчерта дебело защо няма да разчита на левия бек във въпросната среща.

Манчестър Юнайтед удължава договора на Люк Шоу

Шоу получи минути за изява през седмицата при победата с 4:1 над Бъртън Албиън в 3-ия кръг за Купата на Лигата, но вместо да си направи услуга, изглежда задълбочи проблемите си. 22-годишният футболист имаше цяло второ полувреме на разположение, а видяното изглежда не впечатли Моуриньо.

Мачът срещу Саутхемптън би бил по-специален за Шоу, който е юноша на „светците”. Очевидно обаче емоционалното завръщане ще бъде отложено за друг път, стига да не се случи нещо извънредно в хода на срещата. „Вие нали гледахте мача срещу Бъртън? Видели сте това, което видях и аз, а сега ме питате дали ще играе утре? Не, той няма да играе утре. Той трябва да работи. Длъжен е да се подобри”, каза Моуриньо.

Жозе пак уязви Шоу: Мислех да го извадя на почивката

Думите му са в унисон с това, което преди дни заяви легендата на Юнайтед Фил Невил, който си извади същите изводи от срещата с Бъртън. „Не видях у него истински глад да спринтира за всяка топка, да тръгва напред, да се връща и покрива. Видях един човек, който се носеше по течението. Люк трябва да излезе от тази комфортна зона, защото ако иска да бъде ляв бек на Манчестър Юнайтед, трябва да играе на нивото на Андер Ерера”, каза тогава Невил.