Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази публично подкрепата си за своя титулярен нападател Ромелу Лукаку. Португалецът е убеден, че белгийският национал скоро ще превъзмогне головата суша, а в същото време категорично отхвърли възможността да върне Златан Ибрахимович в клуба през януарския трансферен прозорец.

25-годишният Лукаку определено е длъжник на „червените дяволи”, тъй като няма попадение вече 8 поредни срещи. Именно тези проблеми доведоха до слухове, че Златан Ибрахимович може още веднъж да облече екипа на Юнайтед.

„Златан през януари? Това не е възможно”, коментира Специалния преди неделния крайно интригуващ двубой срещу Евертън – тимът, от който бе закупен Лукаку през 2017-а.

„Постоянно чувствам, че следващият мач ще бъде този (в който Лукаку ще вкара – б.р.). Чувствам се така във всеки мач. Един ден наистина ще се случи точна така – той ще вкара. Тогава неговото самочувствие ще се върне към обичайното ниво, защото сега е ясно, че нещата не стоят по този начин.”

Португалският тактик също така коментира и проблема с множеството контузени играчи вследствие на паузата за националните отбори. „Играхме срещу Нюкасъл точно преди този период и се намирахме в добро състояние. След 2 седмици загубихме Диого Далот, Маруан Фелаини, Алексис Санчес и Скот МакТоминей. Някои от националните отбори се отнесоха много професионално с нас. Те пуснаха играчите да се приберат и така бяхме в състояние да стартираме рехабилитацията им по-рано. Други обаче не подходиха по този начин, задържаха играчите и ние не знаехме какви са контузиите им. Когато футболистите се прибраха 2 дни преди мача с Челси, все още нямахме идея какво се е объркало.”

„Дали Джеси Лингард ще може да играе в неделя? Той почти е готов. На този въпрос можем да отговорим утре, а може и да се наложи да почакаме седмица. Джеси е почти възстановен.”

„Алексис Санчес изпитва трудности, защото е контузен и защото трябваше да влезе в мача срещу Челси, за да се опита да помогне. Физическото му състояние не е добро, той трябва да спре. Затова и не бе на линия за мача срещу Ювентус, няма да играе и в неделя”, добави Моуриньо.