Съставът на Тотнъм май приключи с надеждите си за участие в Шампионската лига през следващия сезон. В неделя, "шпорите" загубиха един от най-важните двубои за сезона, като поражението с 1:3 от Манчестър Юнайтед значително намали техните шансове да играят в най-силния европейски клубен турнир. 

84 снимки

При оставащи 7 кръга до края на кампанията, дори мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо призна, че топ 4 е почти мисия невъзможна за неговия тим. Специалистът все пак настоя, че Тотнъм ще опита всичко, поне да завърши в топ 6 на класирането, с което да си осигури европейско участие. 

"Ако трябва да съм честен, според мен завършване в четворката е вече почти невъзможно. Да, 7 мача не са малко, това са 21 точки и ние  трябва да се борим, но загубата в неделя ни отдалечи много от шампионската лига.  Не искам да си правим излишни илюзии, че имаме шанс, ще опитаме, ще направим, каквото можем, но съм склонен да насочим по-скоро усилията си към завършване  в топ 6 и поне да не пропуснем европейските турнири. Да не забравяме, че ни предстои и финал за Карабао Къп, мач, който също може да ни изпрати в Европа. Продължаваме напред и ще се надяваме на по-добри дни“, коментира португалският специалист.