Треньорът на Астън Вила, Дийн Смит, засипа с похвали 18-годишния талант Индиана Василев, който през уикенда направи дебюта си във Висшата лига. 

Американецът с български корени влезе в игра като резерва в равенството 1:1 срещу Брайтън и остана на терена около 25 минути. Халфът дори взе участие в изравнителния гол на Вила, след като негов пробив освободи пространство на Джак Грийлиш и той се разписа.


"Със сигурност е готов за титуляр. Той е светъл лъч в отбора. Когато влезе срещу Брайтън в събота, той им създаде проблеми. Ако не бе направил този пробив отдясно, нямаше да увлече Уебстър със себе си, и Джак нямаше да има това пространство, за да стигне до гола. Индиана знае какво прави, има бързина и може да тича цял ден", заяви Дийн Смит.

Василев пристигна в Англия през лятото на 2018 г. след добри изяви за различните юношески отбори на САЩ. Контузии в отбора на Астън Вила накараха наставника да даде шанс на Индиана и той се възползва.

"Никога не съм се страхувал да пускам млади футболисти, когато усещам, че са готови. След мача го поздравих и му казах: "Вече си играч от Висшата лига". Той ме изненада приятно. Когато дадеш шанс на някой млад футболист, той или потъва, или започва да плува. Индиана е плувец. Засега нещата изглеждат много добре при него. Винаги можеш да прецениш по реакцията на другите играчи, а те всички го подкрепят. Той влиза и играе за тях. Има качества да вкарва голове. Тактически е много интелигентен, физически също е впечатляващ", продължи с похвалите мениджърът на Вила.

Индиана е роден в Савана, Джорджия, но идва от семейство с дълбоки традиции, свързани с футбола. Баща му е легендата на Сливен Денчо Василев, а дядо му и прадядо му също са играли футбол.

Тази вечер Астън Вила приема Уотфорд в мач от 24-ия кръг на Висшата лига и няма да е изненада Василев отново да получи шанс за изява. Ако се появи на терена, това ще е дебютът му в първенството пред феновете на бирмингамци.