Вчера Уест Бромич и Нюкасъл завършиха наравно 0:0, в мач от поредния кръг на Висшата лига. Точката не бе добър резултат и за двата тима, тъй като малко по-късно през деня, Фулъм спечели гостуването си на Ливърпул с  1:0, и по този начин се доближи само на точка от „свраките“.

Тимът на Стив Брус вече е сериозно замесен в битката за оцеляване и всички свързани с клуба започват да се притесняват дали отборът ще запази елитния си статут и през следващия сезон. Все пак, в тима от Североизточна Англия поне на този етап привидно запазват спокойствие, като защитникът на Нюкасъл Пол Дъмет извлече само позитивите от равенството срещу „дроздовете“ и призна, че няма смисъл от излишна паника.

„Мачът изобщо не беше лесен, но хубавото за нас е, че не загубихме, защото това беше среща срещу пряк конкурент за изпадане. Искахме да победим и търсихме нашите шансове, но в последните минути  на двубоя ситуацията наистина стана тежка. Бяхме  притиснати и честно казано съм щастлив от едната точка, защото равният резултат все пак още не ни изпраща в зоната на изпадащите. Не смятам, че има нужда от излишна паника и вкарване на допълнително напрежение. Предпочитам да се концентрирам върху позитивното, а запазването на суха мрежа също е нещо положително. Готвим се за следващите срещи и тренираме упорито, и се надявам, че още в следващия кръг ще се поздравим с успех“, каза уелсецът