Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма да може да разчита на защитника Габриел Паулиста за финала за купата на Англия срещу Челси. Французинът потвърди, че бразилският футболист има засегнати кръстни връзки на коляното и ще отсъства от игра между шест и осем седмици.

Защитникът може да пропусне дори началото на подготовката за следващия сезон.

Габриел получи контузията в коляното при победата с 3:1 срещу Евертън на „Емиратс“ в последния кръг на Висшата лига.

„Габриел ще отсъства от игра между шест и осем седмици. Ние се притеснявахме, че може да има скъсани кръстни връзки, но те са само частично засегнати и той няма да има нужда да се оперира“, коментира Венгер.

Лоран Кошчелни е наказан за червения картон от мача с Евертън, а Шкодран Мустафи е под въпрос, тъй като е с вирусно заболяване. 

Ужасяваща контузия претърпя Габриел, чакат се вести за него

Така германецът Пер Мертезакер е много вероятно да бъде титуляр, въпреки че записа първото си участие за сезона именно срещу „карамелите“ през миналия уикенд. Роб Холдинг също е вариант, но пък той няма опит. Начо Монреал също е опция, но при това положение французинът вероятно ще се върне към формация с четирима в отбрана.

„Мустафи е болен и все още не тренира, което ни поставя в трудно положение. Надявам се, че ще намеря решения до събота, като ще преценя дали да заложа на четирима в отбрана”, каза още Арсен Венгер.

Кошчелни изгърмя след безумно влизане

Положителната новина за Венгер е, че Алексис Санчес ще бъде на негово разположение за финала, след като се възстанови от травма.

Алекс Окслейд-Чембърлейн също тренира на пълни обороти и е готов да започне като титуляр във финала на „Уембли“.