От Челси заявиха, че засега футболистите няма да предприемат намаляване на заплатите си. Клубът потвърди, че продължава да изплаща заплатите на своите служители в пълния им размер и не възнамерява да се възползват от правителствената програма за подпомагане на клубовете. 

Getty Images
36 снимки

Футболистите на тима предложили да намалят възнагражденията си с 10% за период от четири месеца, но клуба не смята да предприема подобни действия. Вместо това, ръководството на "сините" моли играчите да продължат с благотворителните инициативи, в които участват. 

"Представители на борда на Челси проведоха обширни разговори с първия тим, за да обсъдим как може да допринесат финансово за клуба по време на кризата от коронавирус", гласи изявлението.

"Целта на тези разговори бе да намерим консенсус около осигуряването на запазването на работните места на персонала и компенсиране на фенските приходи. Благодарим на отбора за това, че играе огромна роля в подпомагането на клуба с участието им в благотворителни каузи."

53 снимки

"За момента първият отбор няма да подпомага финансово клуба, а Бордът ще насочи усилията си към по-нататъшно подпомагане на нови благотворителни каузи. Докато кризата се развива, клубът ще продължи да води разговори с отбора относно финансовия им принос за дейността на клуба", се допълва още в съобщението. 

Наред с изплащането на пълния размер на месечните възнаграждения, Челси продължава да осигурява 78 000 ястия за нуждаещите се по програмата на Националната здравна система във Великобритания.