Третодивизионният английски клуб Портсмут сподели преди часове официално изявление, в което докладва за три случая на заразени с коронавирус в отбора. Но в този момент играчите с положителни тестове за COVID-19 вече са четирима. След повторно изследване положителни проби за вируса са дали Анди Кенън, Шон Рагет, Джеймс Болтън и Хаджи Многа. Четиримата са се поствали в самоизолация, докато оздравеят.

18 снимки

Футболистите на Портсмут бяха тествани след сблъсъка им за ФА Къп срещу Арсенал, след като няколко футболисти на лондончани бяха в контакт със собственика на Олимпиакос Евангелос Маринакис по време на двубоят им от Лига Европа срещу гръцкия гранд.

Изпълнителният директор на Портсмут Марк Катлин сподели новината пред официалния сайт на клуба: „Футболът не е имунизиран от този вирус и мога да ви уверя, че той наистина може да удари хора, които познавате. Заразените играчи са в добро настроение и са напълно спокойни – показаха леки или никакви симптоми – ще се радват да го преодолеят възможно най-бързо“, заяви шефът в Портсмут.