Едва ли има нещо по-тежко за един футболист от това, да сложи край на кариерата си само на 26 години. Особено като е бил смятан за една от големите надежди на английския футбол. Е, точно такъв е случаят на Райън Мейсън. 

Бившият вече футболист на Хъл Сити обяви в емоционално послание края на кариерата си в средата на седмицата, след като преди 13 месеца претърпя ужасяващ удар в главата от Гари Кейхил по време на мач на "тигрите" с Челси на "Стамфорд Бридж". 

Удар в главата от Гари Кейхил прекрати кариерата на бивш английски национал

Този удар беше абсолютно неволен и защитникът на лондончани със сигурност не е искал да прати колегата си в болница. А половинката на Мейсън разкри и страшни детайли от борбата, която е водил и ужаса, който е изживял. 

Гари Кейхил: Съсипан съм!

Първоначално, лекарите са били песимисти дали Мейсън ще изкара дори нощта. Той е имал огромно количество изтекла кръв в мозъка, като го е спасило това, че черепът му е бил отворен на няколко места, вследствие на травмата. 

Също така, в първите дни е имало вероятност той да не се възстанови напълно и да бъдат засегнати важни моторни и говорни центрове в мозъка му. Слава Богу, всичко това се е разминало, но той никога повече няма да може да играе футбол. 

Веднага след инцидента е изкарал осем дни в медикаментозно поддържана кома. След излизането от нея е спял по 20 часа на ден в продължение на 8 седмици, за да може да възстанови функциите на мозъка си. А черепът му все още не е напълно заздравял, цели 13 месеца след удара. Очаква се обаче и това да се случи до няколко месеца.