Марсел Забитцер си проправи път към "Олд Трафорд" в края на зимния трансферен прозорец, като сделката бе бързо извършена, тъй като Ерик тен Хаг потърси алтернатива за контузения Кристиан Ериксен. Австрийският полузащитник впечатли по време на престоя си в Англия, като изигра 16 мача и отбеляза три гола във всички състезания, и предположи, че би бил готов да оставе в клуба от Манчестър.

"Вече преживях много в кариерата си, преживях и Байерн Мюнхен. Тук всичко е по-голямо. Има още повече хора, които се грижат за вас. Хората са луди по Манчестър Юнайтед. Можете да го усетите на "Олд Трафорд", колко развълнувани са феновете за клуба. Ние сме сила у дома. Не сме губили мач този сезон и това е мястото, където виждате връзката между фенове и играчи. Така че всичко, което мога да кажа е, че се наслаждавам на това, че съм тук и съм много горд, че успях да бъда част от това", сподели Забитцер.

"Разбира се, не е имало никакъв контакт досега между мен и Томас Тухел, защото в Байерн имат много неща и ние също. Всеки е съсредоточен върху задачата си. В каква посока ще тръгне, всичко ще бъде анализирано и обсъдено в свободното време", допълни полузащитникът.