Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана сериозно притесни както клуба си, така и английския национален отбор, след като пострада още в първата си тренировка за трите лъва.

30-годишният футболист стартира заниманието на „Сейнт Джорджс Парк” заедно с останалите си 21 съотборници, но се оттегли към съблекалните далеч преди края. На този етап липсва каквато и да е информация за естеството на контузията.

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт се надява, че не става дума за сериозна травма. През миналия сезон подобни чести здравословни проблеми не позволиха на Лалана да влезе във форма и логично халфът на Ливърпул не попадна в състава, който стигна до полуфиналите на Мондиал 2018.

Лятната подготовка на Лалана с „червените” протече доста обнадеждаващо, а играчът имаше желание да прибави още към 34-те си двубоя с националния тим на Англия. Островитяните дебютират в Лигата на нациите със сблъсък срещу Испания  и приятелски мач срещу Лестър Сити.

Групата на Саутгейт започна чувствително да намалява, след като в понеделник звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг напусна лагера заради болки в гърба.

Още по темата:

Тотнъм, Сити и Ливърпул доминират в състава на "трите лъва"

Ас на Сити отпадна от състава на Англия за Лигата на нациите