Уволнението на Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед слага край на 895-дневния му престой в „Лоури Хотел”. Петзвездният хотел се намира в центъра на Манчестър, а Моуриньо живееше там по време на престоя си начело на „червените дяволи”.

Семейството на Жозе Моуриньо остана в дома им в Лондон. Още преди време португалецът коментира, че децата му са във възраст, когато „вече не могат да ме следват, както преди”.

Моуриньо често споменаваше хотела, оплайквайки се от трафика в центъра на града. Въпросният хотел пък е предпочитаният избор за редица знаменитости по време на престоя им в Манчестър.

„Ако феновете искат да се чувствам удобно, това е начинът за мен”, заяви преди Моуриньо, визирайки престоя си в хотела.

„Мното съм мързелив, обичам да пристигам в хотела и не искам никой да сепритеснява, защото не живея в стая два на два метра”, са още от думите на Специалния за хотелската му стая.

Всъщност апартаментът му, кръстен „Ривърсайд”, струва 870 паунда на вечер. Така целият престой на Жозе Моуриньо в хотела е на стойност 779 хиляди паунда, което е три пъти повече от наем на средностатистическа къща във Великобритания.