Мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън направи интересно изказване, потвърждавайки, че стражът на „орлите” Уейн Хенеси е обсебен от това да научи все повече факти за Адолф Хитлер и Нацистка Германия. Отговорът на опитния наставник дойде малко по-късно, след като уелският страж на лондонския отбор бе уловен как се снима, позирайки с високо опъната дясна ръка и лявата, която е поставена над горната му устна. След като установи, че нарушение не е доказано, от ФА обявиха писмено, че футболистът на Кристъл Палас е показал „слабо ниво” за култура и история.

Наказват вратаря на Палас за нацистки поздрав

На въпроса дали е разочарован от Хенеси с такава явна разлика в уелското образование, 71-годишният Ходжсън отговори: „Не знам колко трябва да бъдем разочаровани. Различни са тези неща за хора от моето поколение, които са по-близко до тези факти. Не зная какво точно учат по-младите”, акцентира опитният мениджър на Палас.

„Мисля, че най-важното в доклада на ФА е, че те смятат Уейн за честен, мил и добър човек. Фактът, че му липсва образование, е мястото, където ние като клуб, който работи внимателно с всякакви организации, ще вземем мерки. Това е нещо, заради, което не сме били наясно”, продължи Ходжсън.

„Очевидно говорим за период от историята, който може би не се разглежда в образователната система, както беше преди. Клубът е ангажирам, а при разговора ми с него, той ми довери, че е обсебен да се поучи и да започне да се интересува за всяко нещо, свързано с Нацистка Германия. Не вярвах, че това нещо може да излезе толкова сериозно в пространството. Той е отчаян да узнае всичко”, завърши мениджърът на Палас.