Отборът на Съндърланд направи нулево равенство при реванша в полуфиналите от плейофите в Лига 1 срещу Порстмут. Този хикс на практика прати „черните котки” към финала за класиране в Чемпиъншип, след като завоюваха успех в първия двубой с 1:0 над южняците, но срещата видя причудлив момент след малко повече от час игра.

Срамната случа се разрази с участието на крайния барнител на Съндърланд Люк О’Ниън, който потвърди след края на мача, че е нападнат от фен на домакинския тим. Телевизионните камери заснеха как О’Ниън се катурна през рекламните пана и падна в трибуните на „Фратън Парк”, където бяха настанени феновете на Портсмут. Не се видя какво точно стана зад рекламните пана, макар един от феновете на Помпи ожесточено да крещеше и замахваше към защитника на „черните котки”.

Съндърланд на 90 минути от промоцията в Чемпиъншип

„Имаше удари към мен и това ме разгневи. Полицията ме попита след края на мача дали искам да повдигна обвинение, но това е футболът. Не ме е наранил, но мисля, че в края на краищата трябва да е арестуван и да получи съответното наказание. Случилото се е случило и се надявам органите на реда да вземат съответните мерки”, сподели О’Ниън след края на срещата.

Все пак О’Ниън се отдръпна от инцидента, но съотборникът му Лийт Кетърмол бе замесен в още по-разгорещен разговор с мъжа, който бе изведен по-късно от стюардите и полицията. Портсмут пък е започнал разследване и се очаква да издадат доживотна забрана за посещение на мачовете на съответния привърженик, ако бъде признат за виновен.

Ниските дивизии в Англия бележат рекордна посещаемост

Полицията в Хемпшир пък е влязла в съблекалнята на гостите след мача, за да попита О’Ниън дали иска да предяви иск към фена.

„Попитах четвъртия съдия и той ми каза, че сякаш един фен го е ударил с ръка. Не мисля да правя новини от тази история, тъй като дойдохме тук да продължим към финала и го сторихме. Радвам се, за което. Това е подходящ футболен стадион и един идиот не бива да опетнява всички фенове на Портсмут”, пък сподели мениджърът на Съндърланд Джак Рос.