Бившият английски национал Гари Мабът призна, че мишка е отхапала част от крака му по време на почивка в Южна Африка. Някогашният бранител на Тотнъм е претърпял неприятния инцидент, след като е спал в африканската държава.

57-годишният бивш футболист, който има 16 срещи за националния отбор на Англия, се лекува от диабет, тип 1, призна, че е имал неприятно усещане в крака си по време на нощта.

Мабът е излетял моментално обратно за Острова, където е приет веднага в болница, за да може да бъде третиран мигновено. Инцидентът е станал край националния парк „Кругер”, където работи неговата дъщеря.

„Играл съм срещу десетки грубияни в кариерата си, а накрая нямам парче от крака си, тъй като гризач ме наръфа”, сподели Мабът пред BBC.

„Прибрах се да спя, а по време на съня ми мишка е влезнала в стаята ми, след което се е покатерила на леглото. Тя е решила да отхапе парче от крака и е направила дупка на пръста ми. Стигнала е до кокала и е продължила да яде навътре”, сподели своята изповед Мабът.

Бившият футболист на Тотнъм довери, че дъщеря му също е пострадала от гризача, въпреки че е спала в другата стая.

„Тя е нахапала и дъщеря ми, която спеше в съседната стая. Тя дойде при мен и ми каза: „Тате, нещо ме ухапа”. Когато си в Африка, ти се пазиш от змии и скорпиони. Аз нямах късмет и пострадах от плъх", продължи Гари Мабът.

Заради диабета си, Мабът инжектира по седем пъти на ден в себе си инсулин.