Бранителят на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър, използва социалните мрежи, в които сподели, че вече няма да бъде капитан на "червените дяволи". Английският бранител подчерта разочарованието си от това решение на Ерик тен Хаг, като определи този си период за "най-успешния" в неговата кариера.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

„След дискусия с мениджъра днес той ме информира, че ще промени капитана на Манчестър Юнайтед. Той ми сподели причините и аз съм разочарован, но ще продължа да давам всичко от себе си, докато нося този екип. Искам да благодаря на всички фенове за чудесната подкрепа в хода на тези години. От 3 години и половина аз съм в тази роля и за мен това беше огромна привилегия, както и огромна гордост в кариерата ми. Това със сигурност е най-голямата чест в клубния футбол. Ще направя каквото мога, за да бъде Юнайтед успешен – на и извън терена“.

„Ще бъда вечно благодарен на Оле Гунар Солскяер за отговорността, която възложи върху мен и пожелавам на наследника и целия успех, като аз ще помогна с пълна подкрепа. Хари“, завърши Магуайър със съобщението си.

Нидерландският предводител на Ман Юнайтед все още не е пояснил кой ще е новия лидер в отбора за сезон 2023/2024.