Аудиовръзката между съдиите на футболния терен и екипа за видеоарбитраж-ВАР ще бъде показана в специално ТВ шоу по време на сезона в Англия. Организацията на професионалните футболни съдии в страната обяви, че съдържанието ще се излъчва по телевиите Sky Sports и TNT Sports всяка сряда вечер.
 
Шефът на английските рефери Хауърд Уеб ще се присъедини към бившия национал на Англия - Майкъл Оуен в студиото, за да обяснява съдийските решения, използвайки кадри от мачовете и непубликувана до момента аудиокомуникация между съдиите на терена и колегите им от ВАР екипа.
 
В шоуто ще бъдат показани различни дискусионни моменти с цел феновете да получат поглед отвътре към процеса на взимане на решение при спорни ситуации в двубоите от Висшата лига.
 
Междувременно Хауърд Уеб потвърди, че вторият гол на Манчестър Сити срещу Фулъм е бил от засада (5:1). Въпреки че ВАР провери ситуацията, попадението не беше отменено. Срещата бе ръководена от Майкъл Оливър.
 
„Ситуацията е очевидна – това е засада. Мисля, че този гол трябваше да бъде отменен. Аканджи има влияние върху вратаря и в това няма спор“, обясни Уеб.