Манчестър Сити разби Фулъм с 5:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Момчетата на Пеп Гуардиола са с 4 победи от 4 мача и остават с максимален точков актив преди паузата за национални отбори. Ерлинг Халанд се отличи с хеттрик в мача.

Фулъм инкасира втора тежка загуба след като преди 2 седмици бяха наказани от Брентфорд, които им вкараха 3 гола.

Срещата започна равностойно и гостите стояха добре на терена. Хулан Алаварес обаче откри резултата след добра атака, но "котиджърс" реагираха и изравниха след само 2 минути и гол на Тим Рийм.

Най-спорната ситуация дойде в добавентот време на срещата. Нейтън Аке се разписа с глава, но Аканджи беше в положение на засада и видимо пречеше на Лено да види топката. Майкъл Оливър не отмени попадението и Сити поведе току преди края на полувремето.

През втората част Сити вдигна нивото и след три попадения на Ерлинг Халанд си гарантира успех с 5:1.

Следва пауза и ангажименти с националните отбори, а след това манчестърци гостуват на Уест Хем. Фулъм пък посреща новака Лутън.

 Gulliver/GettyImages
19 снимки

Начало на мача

Първите 10 минути минаха доста спокойно. Противно на очакванията Сити остави централните бранители на Фулъм да разиграват топката и не ги пресира високо. Марко Силва пък явно е дал указания на отбора си да е агресивен и максимално бърз в последната третина.

Лек превез по отношение на владеенето на топката за футболистите на Манчестър Сити. Доброто разположение и тактическа дисциплина на Фулъм обаче не позволява на домакините да разиграват близо до наказателното поле и положенията за гол липсват.

В 31-та минута падна първият гол. Ковачич изведе Халанд с пас в коридор. Нападателят пусна успореден пас към Алварес и световният шампион прати топката в мрежата.

Само 2 минути и 1 секунда по-късно Фулъм отговори. Подобно на срещата с Арсенал, отново статично положение помогна на лондончани. Тим Рийм се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Едерсон и изравни резултата.

Манчестър Сити поведе след спорен гол дълбоко в добавенто време. След ъглов удар Аке стреля с глава, Аканджи обаче беше в положение на засада и прескочи топката. Тя влетя в ъгъла на вратата и имаше сериозни претенции, че играчът на "гражданите" е попречил на Лено да реагира. След проверка с ВАР, Майкъл Оливър зачете попадението. 

Спокойно начало на втората част. Отново Сити не притиска много съперника си и опитва с постепенни атаки да се приближава към Бернд Лено. Лондонският клуб пък опита няколко удара от далечна дистанция.

В 58' тази търпеливост от домакините отново обърка противниковите защитници. Алварес върна жеста на Халанд и го иведе сам срещу вратаря. Головата машина нямаше как да сбърка и с по-удобния си ляв крак се разписа за четвърти път този сезон.

Манчестър Сити вдигна оборотите и започна да се забавлява. 20 минути преди края на редовното време Хулиан Алварес беше повален от Иса Диоп в наказателното поле. Ерлинг Халанд се нагърби отново да стреля от бялата точка. След пропуска миналата седмица, сега норвежецът беше безкомпромисен и конвертира ситуацията в гол.

Хеттик за Ерлинг Халанд. Серхио Гомес изработи положението и нападателят не пропусна да вкара третото си попадение в мача.


LIVE Манчестър Сити - Фулъм 5:1

1:0 Хулиан Алварес 31'

1:1 Тим Рийм 32'

2:1 Нейтън Аке 45'+5'

3:1 Ерлинг Халанд 58'

4:1 Ерлинг Халанд 70'

4:1 Ерлинг Халанд 90'+5'


Стартовите 11 на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Кайл Уокър (К), Рубен Диаш, Мануел Аканджи, Нейтън Аке, Родри, Матео Ковачич, Фил Фодън, Хулиан Алварес, Жереми Доку, Ерлинг Халанд

 Старши треньор: Хуанма Лило

Фулъм: Бернд Лено, Кени Тете, Иса Диоп, Тим Рийм, Антони Робинсън, Андреас Перейра, Харисън Рийд, Том Киърни, Хари Уилсън, Раул Хименес, Боби Декордова-Рийд

Старши треньор: Марко Силва