Ливърпул обобщи представянето си през годината по превъзходен начин и в последния си мач за 2017 г. В домакинството на Лестър мърсисайдци изиграха поредния си велик мач в предни позиции, гарниран с поредната тотална глупост в защита. 

Но в крайна сметка магията в атака се оказа достатъчна за преодоляване на закъснелите коледни подаръци в отбрана и момчетата на Юрген Клоп стигнаха до успеха с 2:1 след пълен обрат срещу нахъсания съперник. 

Джейми Варди даде аванс на "лисиците" след само 130 секунди игра след невероятна глупост в защитата на домакините, но след попадения на Мохамед Салах след почивката "червените" изпратиха подобаващо 2017 г. 

Преди началото на мача камерите уловиха рекордната покупка на домакините Върджил ван Дайк в ложите на "Анфийлд". За него бяха платени 75 млн. паунда на Саутхемптън, а всички го определиха за истинска лудост. Но със сигурност феновете оправдаха инвестицията още в 3-та минута. 

Тогава Жоел Матип направи поредната глупост от страна на защитник на Ливърпул този сезон. Той подари една топка на Висенте Ибора пред наказателното поле, последва извеждащ пас за Рияд Марез зад защитата, а алжирецът намери връхлитащия Джейми Варди. Английският национал не чака повторна покана, а скъса мрежата за 1:0.

Последваха обаче страхотни изяви на мърсисайдци в предни позиции. Още в 7-та минута Мохамед Салах можеше да изравни, но озовал се сам срещу Каспер Шмайхел, не можа да намери вратата. 

Отново египтянинът и Филипе Коутиньо имаха шансове за изравняване, но бяха неточни в следващите минути. В 19-та минута "червените" вкараха топката в мрежата, но попадението беше отменено. Тогава Андрю Робъртсън намери Садио Мане зад защитата и сенегалецът вкара, но беше в неколкометрова засада и голът не беше зачетен. 

В тези минути домакините летяха по терена и само чудото спаси Лестър от попадение. Отново Салах беше близо до гола в 21-та минута, но ударът му от чиста позиция мина на сантиметри встрани от вратата. 

Роберто Фирмино, Коутиньо и дори Джеймс Милнър не спираха да обстрелват вратата на противника, но без успех. Постепенно "лисиците" напълно елиминираха устрема на съперника и комфортно добутаха мача до почивка. 

След подновяването на играта Ливърпул отново тръгна мощно напред. Фирмино и Салах не успяха да се разпишат, но в крайна сметка Лестър капитулира в 52-та минута. Тогава Садио Мане с петичка изведе Салах в наказателното поле, той финтира четирима защитници и с удар през краката на Шмайхел направи 1:1. 

След този развой домакините тръгнаха мощно напред в търсене на пълния обрат. Салах и Мане се скъсаха да пропускат, а сенегалецът все пак вкара пак топката в мрежата. И пак голът му беше отменен заради засада. 

В 65-та минута той беше намерен с перфектен пас на Филипе Коутиньо зад защитата, но беше с малко в засада и въпреки че прониза мрежата, тълпата на "Анфийлд" нямаше поводи за радост. 

Ливърпул продължи да натиска и в крайна сметка това даде резултат четвърт час преди края. Тогава Джеймс Милнър с магично изпълнение зад гърба си намери Мохамед Салах зад защитата и въпреки че египтянинът имаше човек на гърба си, успя с хубав удар да преодолее Шмайхел за 2:1. Пълният обрат беше сътворен!

До края на мача Лестър вдигна оборотите и потърси точката, но просто нямаше тази креативност в предни позиции и логично не достигна до попадение. Ливърпул пък се задоволи с браненето на минималния си аванс и в крайна сметка успя да го опази, с което взе трите точки за последно през 2017 г. 

Така момчетата на Юрген Клоп събраха 41 точки и се утвърдиха на четвъртата позиция на класирането. Лестър пък остава осми с 27 точки и записа четвърти мач поред без победа, като три от тях вече са поражения.