Челси победи Уест Хем с 2:0 в лондонско дерби, част от 33-ия кръг на Висшата лига. Двете попадения за успеха реализира Еден Азар в 24-ата и 90-ата минута.

Челси започна отлично мача като момчетата на Сари търсеха бърз гол в това лондонско дерби. 

Нголо Канте опита да изненада вратаря на съперника в 16-ата минута, но ударът му не намери целта. Стигна се до 24-ата минута когато миг гениалност от страна на Еден Азар направи разликата, той премина през почти цялата защита на гостите и не остави шансове на Фабиански, за да изведе Челси напред в резултата. Две минути по-късно и гредата помогна на вратаря на Уест Хем.

В 29-ата минута Азар падна в наказателното поле на "чуковете", но съдията остави играта да продължи. Челси продължи да доминира на терена. В 41-ата минута Хъдсън-Одой стреля отлично, но Фабиански беше на мястото си.

Две минути преди края на полувремето и Игуаин пропусна от отлична позиция.

Еден Азар напомни за себе си с удар в 48-ата минута, но топката не намери целта. В 54-ата минута и Уест Хем показа класа, като удар на Лансини беше спасен с вещина от Кепа. Девет минути по-късно Кресуел стреля опасно, но гол отново във вратата на Челси не падна.

В 84-ата минута Уест Хем имаше възможност да стигне до изравняването след удар на Арнаутович, но топката не попадна във вратата. Малко по-късно Жиру стреля опасно, Фабиански отново показа класа.

Отново Еден Азар беше точен в 90-ата минута като наказа Фабиански, за да оформи и крайния резултат. След този успех Челси заема 3-ото място с актив от 66 точки, а Уест Хем е на 11-ото място с 42.