Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба е планирал раздяла с тима през януари, ако Жозе Моуриньо е бил останал начело на тима от северозападна Англия.

Френският халф развали отношенията си със Специалния в последните месеци, като медиите на Острова считат, че именно Погба е причината за уволнението на португалския специалист от „Олд Трафорд”.

Е, откак обаче Оле Гунар Солскяер пое „червените дяволи”, то 25-годишният футболист има шест гола и четири асистенции в осем поредни мача под ръководството на норвежеца. За сравнение той имаше пет гола и четири асистенции в 20 мача при Моуриньо.

Английските медии потвърждават, че от антуража на Погба са потвърдили, че световният шампион с Франция на Мондиал 2018 е планирал раздяла с клуба, като дори е споделил това пред своите съотборници. Първоначално Погба е смятал да напусне под наем, като перманентната сделка с друг клуб е трябвало да стане факт през идното лято.

За щастие на Погба обаче Моуриньо бе освободен от поста си през декември. Оттогава досега Юнайтед се наслаждава на добър рейд, като няма поражение и има осем победи и само едно равенство в девет мача. Две от тях победите дойдоха за ФА Къп, а останалите шест във Висшата лига. Въпреки това Юнайтед продължава да е шести в класирането на Премиършип.